Bookzin

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

2. Učiteľkin denník: Ako ma Wewe hostila na pikniku

Seriál

                                                                                  Predchádzajúca časť

      Mala pravdu, Tomimu sa u nás veľmi páčilo. A Veronika sa čoraz viac zaujímala o ...majiteľku škriatkov. Vlastne, akú majiteľku, škriatkovia sú predsa slobodné bytosti a robia si, čo chcú, ako malé deti. Niečo sa zmenilo. Veronika mi nechávala odkazy na písomkách, smajlíky a milé ospravedlnenia za to, že to možno nebude písomka na jednotku. A ja som jej na tie odkazy odpovedala, aby vedela, že je pre mňa oveľa cennejšie, že zachránila Boniho, než nejaká jednotka zo slovenčiny. Že sú aj dôležitejšie veci a tie si na nej cením.

      Jedného dňa sme si dali „rande“, bolo to pre mňa nezvyčajné, ale nebránila som sa. Mali sme sa stretnúť v piatok po škole. Doteraz neviem, či nerobím niečo nesprávne, ale srdce mi šepká, že nie, že môžem. Tak som sa konečne dostala na vrátnicu. Čakala tam na mňa asi pol hodinu, kým som sa konečne vymotala z povinností. Neodišla.

      S malým batôžkom na chrbte sme šli, nevedela som najskôr kam, len sme kráčali a nemala som pri sebe vôbec nič, len ťažkú tašku plnú kníh. Nechcela som sa ani pýtať, kam ideme, aj keď som bola veľmi zvedavá.

Chcela som vám ukázať jedno pekné miesto pri potoku, budeme mať piknik, ale keď nemáme toľko času, tak by sme mohli ísť do parku.“ vysvetľovala mi.

Piknik? Ale ja pri sebe nič nemám.“ trošku ma zaskočila. Mal po mňa prísť muž a nehovorila som mu, kde sa zdržím. Bolo to naše milé tajomstvo, asi by sa čudoval, prečo chcem tráviť svoj čas s nejakou cudzou žiačkou. Možno by porozumel, len som nechcela nič vysvetľovať.

Zastali sme na mieste, prešli okolo minizoo s kozami, hydinou a jazierkom. Rozprávala celý čas. O všetkom, o tom, ako sem chodievali, aké tu boli zvieratká, aké jedlo chutí jej rodičom, že si radi dajú pohár vínka a jej otec robí perfektné zeleninové šaláty. Provokuje maminu prázdnymi smskami, aj keď už spolu nežijú (o tom som vedela už z recitačnej súťaže, kde sme boli spolu).

Tu to bude dobré, môžeme sa rozložiť!“zahlásila a z toho pidibatôžka vybrala malú utešenú deku. Bolo to neuveriteľné, sedeli sme uprostred kvetov a trávy, nad nami držali stráž vysoké stromy, ktoré si niečo tíško šumeli a ona ako v rozprávke z toho malilinkatého vačka začala vyberať minerálku, umelohmotné poháre, olivy, o ktorých vedela, že ich mám rada, nakrájané jablká v dózičke a ja som nesmelo vytiahla mandarínky z obeda a čokoládu, ktorú som od niekoho dostala a mala ju zabudnutú v taške. Zistila som, že ich veľmi nemá rada. Nestihla som ani skočiť do obchodu, povedala, že netreba. Nikdy nič nestíham.

No tentoraz sa čas zastavil a vnímala som ju celú. Vychutnávali sme si vzájomnú prítomnosť ako najväčšie gurmánky času, na nič iné som nemyslela. Počúvala som a počúvala.

©  Dionea


SERIÁLY | stály odkaz

Komentáre

  1. Diuška, toto sú deti...
    nepredvídateľné, priame, úžasné, máš skvelú žiačku a ona má skvelú učiteľku, nádherný príbeh, až sa mi úsmev na tvár usadil, ďakujem...
    publikované: 13.01.2009 13:28:21 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :) ďakujem zara
    ONA je skvelá
    publikované: 13.01.2009 14:12:18 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Joj, z tohoto si viem predstaviť krásnu knižku pre deti...
    Diuška, rob s tým niečo!
    :-)))
    publikované: 13.01.2009 14:22:01 | autor: Rozpravka (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Zuzka :)
    iba keby mi Wewuška pomohla, ja sama neviem tak písať...
    publikované: 13.01.2009 14:25:12 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Diuška, veď by to bol unikát. Kniha, čo by napísala učiteľka so žiačkou.
    e to krásne a citlivé rozprávanie, svojim spôsobom nóvum. Hm, daj Bože, aby sa to dostalo ďalej a nestratilo sa to na blogu...
    :-)
    publikované: 13.01.2009 14:31:32 | autor: Rozpravka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. :-)
    ja som sa raz šiel fotiť na akciu, kopec detí, sqelá zábava, jedna taká podobná ako tvoja malá priateľka sa mi motala pod nohy, stále sa niečo vypytovala, stále chcela niečo vedieť ..., večer mi jej otec volá, že sa mám nachystať, malá hneď ako prišla si balí detský kufor a vraj ide bývať ku mne :-)
    publikované: 13.01.2009 14:49:13 | autor: sagi (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. :-))
    Pre také deti, ako je Wewe sa to oplatí... oplatí sa robiť s deťmi... a ty to robíš to dobre... :-)))
    publikované: 13.01.2009 15:21:32 | autor: snezka (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. :) Zuzka, sagi, snežka
    Zuzka, je to milé, cením si tvoje doporučenie :)

    sagi, jooooj, si to predstavujem :)) a vari by si ju nechcel?

    snežka :) oplatí, ale najmilšie sú mi chvíle po škole, na hodine ju nestíham až tak vnímať a trošku som sa zmenila, som smutnejšia a mám aj menej sily na to, aby som vždy vymýšľala nové veci, Wewe o tom vie najviac...takže...nerobím to dobre, ale možno raz...

    pekný večer prajem :)
    publikované: 13.01.2009 16:54:41 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Diuš...
    aj to bolo pekné, keď ste šarkany púšťali... (-:
    Wewe je naozaj milé dievča, veľká malá kamarátka (-:
    publikované: 14.01.2009 01:28:36 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  10. diuška, to jej motanie a vypytovanie malo zrejme niečo do seba :-)
    dnes má táto mladá slečna 15 a fotí sqele :-)
    publikované: 14.01.2009 08:46:00 | autor: sagi (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014